Lavantanın Faydaları Nelerdir ?

Nisan 09, 2016

Merhaba! Bugün sizlere Lavanta'nın faydalarından bahsedeceğim.

Biliyorsunuz ki Lavanta'nın sağlık açısından oldukça faydalı etkileri bulunmakta.Bunlardan kısaca bahsedecek olursak ;



Lavanta'nın Sağlığa Faydaları

Lavanta'nın içerisinde esansiyel yağlar bulunduğu için sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği vardır. Bunun için lavanta çayı tüketebilirsiniz.
Sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra aynı zamanda uykunuzu düzene sokar ve baş ağrılarına çok iyi geliyor.

  • Şişkinliği Alır
  • Uyku problemini düzene sokar
  • Sakinleştirir-Stresi Azaltır  
  • Migren sonucu oluşan baş ağrısına iyi gelir
  • Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur
Bu ve bunun gibi bir çok problemi ortadan kaldırır. 

Lavanta'nın Cilde Faydaları

Lavanta'nın içerisinde bulunan Antiseptik ve Antifungal cilt bakımında tercih edilebilir. Cildinizde Akne,Kızarıklık,Yara vb. problemleriniz varsa bunun için tercih edebilirsiniz.
Lavanta Yağı ile düzenli olarak cildinize uyguladığınız takdirde kırışıkların azalmasına,giderilmesi konusunda yardımcı olur ve dudak çatlamalarını engeller. 

Cildinizde ki gözenekleri açmak için yapmış olduğunuz Buhar Banyosunun içerisine bir miktar lavanta eklediğinizde (Bu Lavanta Çayı,Lavanta Yağı da olabilir.) Hoş kokusu ile nefesinizi açar, cildinize nemlendirir ve cildinizi derinlemesine temizler. 

Lavanta'nın Saça Faydaları

Lavanta Yağını düzenli olarak her duşa girmeden önce tüm saçınıza uygulayıp yaklaşık 15 ila 20 dakika bekletirseniz saçlarınıza canlılık,hacim sağlar,saçların daha hızlı uzamasını sağlar ve saç dökülmelerini engeller. Kepek problemi yaşayanlar içinde birebir diyebiliriz.



İşte böyle, umarım sizin için yararlı bir paylaşım olmuştur. :)

Sevgiler! <3 

You Might Also Like

0 yorum

Youtube

INSTAGRAM