Makyajsız Güzel Görünmenin İpuçları

Kasım 23, 2014

Hepimiz makyaj yapmayı çok seviyoruz. Kusurlarımızı örtmek için , şık ,doğal, zarif görünüm kazanmak için de sık sık makyaj yapmıyoruz değil. Hatta çoğumuz tüm gününü kozmetik alışverişleri ile geçiriyordur. Ama makyaj yapmak gün geçtikçe sıkıcı bir hal almaya başlayabilir. Hem doğal güzelliğimizi korumak hem maddi açıdan hemde zaman açısından size avantaj sağlar. Makyajsız güzel görünmek istiyorsanız buradan devam edin >>



Cildinizin sağlıklı görünmesi için uyuyun 

Makyajsız da güzel görünmek isteyen bir kadının, öncelikle iyi bir uyku çekmesi gerekir. Günde 8 saat uyuyarak, göz çevrelerinizde ki koyu halkaları, şişkinlikleri giderebilirsiniz.

Soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.


Soğuk suyun ciltte sıkılaştırıcı ve nemlendirici etkisi vardır. Koyu halkaların ve göz çevrenizdeki şişliklerinde azalmasını istiyorsanız, her sabah kalktığınız da soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Güne daha canlı bir şekilde başlarsınız.

Nemlendirici ve tonikleri haftada bir kere de olsa uygulayın.

Makyaj olmadan güzel görünmek için cildinizin sağlıklı ve canlı görünmesi gerekir. Bunun için haftada en az bir kere tonik ile temizleyip, nemlendirici kullanın. Bunu yapmadığınız takdirde gözenekleriniz lekelerle tıkanır ve hava almaz.. Özellikle makyaj yaptıysanız, kesinlikle makyajınızı çıkarmadan uyumayın. 

Bol bol su içmeyi unutmayın.

Su içmek cildinizin nemlendirilmesini ve yumuşamasını sağlar. Bunun yanı sıra cildinizi doğrudan etkileyen beslenmenize de dikkat etmenizde fayda var. 

Kaş ve kirpiklerinizi de unutmamalısınız.

Cildiniz de makyaj olmadan güzel görünmek için de kaş ve kirpiklerinize  özen göstermelisiniz. Kirpik kıvırıcısı ile rimel olmadan doğal çekici bakışlar yakalayabilirsiniz. Kaşlarınızın ise sürekli bakımlı ve yüz şeklinize göre alındığından emin olmalısınız. Özellikle kaşlar konusunda ben çok dikkatliyim. :)

Yüzünüzün güzelliğini bakımlı saçlarınızla tamamlayın 

Bir kadının kimliğini yansıtan ve güzelliğini tamamlayan bir şey varsa o da saçlarıdır. Bunun için cildinize verdiğiniz önemi saçlarınıza da vererek, makyaj olmadan muhteşem bir görünüm elde etmiş olursunuz. 

Örnek vericek olursaak... Saçlarınız canlı ve dalgalı. Cildinizde ki  nemlendiriciniz suratınızı daha canlı, sağlıklı bir görünüme sahip olmanızı sağlıyor. Kirpik kıvırıcısı ile makyajsız olarak harika bir görünüm olucağından eminim. 

Umarım yararlı bir bilgi olmuştur. Kendi bildiklerim, ve araştırmalarıma göre böyle bir yazı derledim . Sevgiler! <3

You Might Also Like

0 yorum

Youtube

INSTAGRAM