Tırnak Yemeyi Önlemek İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Şubat 23, 2015

Tırnak yemenin sağlığı da olumsuz etkilediğini vurgulayan uzmanlar,tırnaklarınızı yediğinizde ağzınız ile parmaklarınız arasında bakteri taşıdığınızı ve şeytan tırnağı yediğiniz takdir de tırnağınızın kenarında enfeksiyon oluşabileceğini açıklıyorlarmış.
Peki bunun önüne nasıl geçebiliriz? Şimdi bununla ilgili bir kaç öneriden bahsedeceğim.



1-)Tırnaklarınızın temiz ve bakımlı olmasına özen gösterin. 

Tırnaklarınızı yiyiyor olmanız bakımsız olucağını göstermez değil mi? Kendinizi daha iyi , daha güzel hissetmek için haftada 1 kez manikür yapmaya çalışın.

İhtiyacınız olan ; Tırnak kesme makası, Törpü , Küçük bir makas ve kütikül itici yada manikür kürdanınızın olması yeterlidir.

Zeytinyağı veya losyon sürdüğünüz tırnaklarınızı ılık suda yıkayın ve 1-2 dakika kadar bekleyin. Böylelikle tırnaklarınız, tırnak etleriniz yumuşayacaktır. Daha sonra ölü derileri yavaşça geriye itin. Ellerinizi kurulayıp losyonunuzu sürün.

2-)Acı Oje Kullanın

Aslında çoğu tırnak yiyenlerin genellikle tercih ettiği şey Acı ojedir. Elinizi her ağzınıza götürdüğünüzde vermiş olduğu tat,acı'dan dolayı ellerinizi ağzınıza götürmeyeceksiniz.Ve böylelikle tırnak yemenin önüne geçiceksiniz.. Acı ojeleri eczanelerde bulabilirsiniz.

3-)Kendinizi Oyalayın.

Bir şeyler ile ilgilendiğiniz de , tırnaklarınızı yemeyi unutucaksınız. Resim çizebilir, yazı yazabilir, yemek yapabilir hatta bir stres topu bile sıkabilirsiniz. Kısacası ellerinizi meşgul edebilecek şeyleri denemenizde fayda var. :)

4-)Tırnaklarınızı neden yiyiyorsunuz ? 

Neden tırnaklarınızı yediğinizi bir düşünün. Bu film seyrederken de olabilir,arkadaşınızla sohbet ederkende olabilir. Veya yanınızda tırnaklarını yiyen birisini görüpte yiyiyor olabilirsiniz. Ne zaman hangi sebeple tırnaklarınızı yediğinizi bulun. En azından hangi sebepten, neden yediğinizi bulduğunuz zaman bu durumdan uzaklaşarak ,tırnaklarınızı yemeyi önleyebilirsiniz...

5-)Tedavi Görün. (Tabi aşırı bir boyuttaysa)

Tırnak yeme alışkanlığı, hastalığı obsesif kompulsif bozukluktur.Yani psikiyatrik bozukluk sorununa dahil bir davranıştır. Eğer böyle bir hastalığınızı düşünüyorsanız, Aşırı derece yiyiyor ve buna engel olamıyorsanız psikiyatriste gitmenizde fayda var. Size ilaç tedavisi, terapi veya ikisi birden önerebilir. Hasta değilseniz, stresli olduğunuzda kendi kendinize gevşeme teknikleri öğrenebilirsiniz...

Güzellikle Kalın... :*

You Might Also Like

0 yorum

Youtube

INSTAGRAM