Makyaj Fırçaları Nasıl Kullanılır ? Ne İşe Yarar ?

Mart 28, 2016

Günaydın ! Bugün sizlere Makyaj fırçalarının nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradıklarından bahsedeceğim...

Makyaj uygulama esnasın da kullanacağınız fırçalar çok önemlidir,doğru fırça ile uygulama yaptığınız da makyajınız kusursuz iken yanlış fırça tercihin de makyajınız bir o kadar başarısız olur.

Her makyaj ürünü için ayrı fırçalar bulunmaktadır. Hangi makyaj ürünü hangi fırça ile uygulanması gerektiğinden bahsedeceğim sizlere. 




Fondöten Fırçaları 

Ten makyajının kusursuz,pürüzsüz ve doğal bir sonuç vermesi için genellikle süngerler tercih edilmektedir. Bunun için sizlere Beauty Blender, Yves Rocher ,H&M ve Real Techniques Markalarının süngerlerini tavsiye ederim. Bunun dışında Likit formda ki ten ürünleri için Kabuki  ve Sentetik kıldan oluşan fırçaları tavsiye ederim. 

Flormar Fondöten Fırçası

Real Techniques Buffing Fırçası



Pudra Fırçaları 

Pudra fırçaları Fondöten sonrası cildi matlaştırmak,makyajı daha kalıcı yapmak için kullanılmaktadır. Özellikle T bölgesin de parlama sorunu yaşayanların genellikle tercih ettiği bir yöntemdir. 






Allık Fırçaları 

Allık Fırçaları elmacık kemiklerini belirginleştirmek,canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için kullanılmaktadır.  İster kesik uçlu ister normal Allık fırçalarını tercih edebilirsiniz.




Sabitleme Fırçaları

Sabitleme Fırçaları göz altı kapatıcınızın çizgilere dolmasını,dağılmasını engellemek için kullanılmaktadır. Aslında tek bu amaç için değil gölgelendirme,yüz biçimlendirmekte de kullanılmaktadır.
Yelpaze Fırçalar 

Yelpaze Fırçalar Aydınlatıcınızın daha doğal durmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Bir çok kişi göz altlarına dökülen farları temizlemek için kullanıyor ve kimileri Aydınlatıcı için başka fırçaları kullanmaktadır. Örneğin Mary Lou Manizer gibi içerisinde sim bulunan bir aydınlatıcıyı Yelpaze değil de başka bir fırça ile kullandığınız da ürünün dozunu arttırıp "sim sim" görünümüne sahip olabilirsiniz. Bunun için en uygun seçenek Yelpaze Fırçalardır.

Eklips Yelpaze Fırçası


Kontur Fırçaları

Kontur fırçaları yüzünüzü biçimlendirmek,küçültmek için veya allık uygulaması için kullanılmaktadır.Toz ürünler ile daha doğal bir sonuç alırken Likit veya Krem formda ki bronzerlarınız için yine Kabuki fırçaları kullanabilirsiniz. 


Eklips Kontür Fırçası

Karıştırma Fırçaları

Göz makyajınızın daha profesyonel ve kusursuz gözükmesi için karıştırma fırçaları şart bana kalırsa. Gözünüzün katlanma bölgesine uyguladığınız farın iyi karıştırılması ve doğal bir görünüm kazanması için kullanılmaktadır.  

 True Spirit Karıştırma Fırçası



 H&M Karıştırma Fırçası


Far Fırçası

Göz makyajında olmazsa olmaz far fırçasıdır. Bir çok markanın farklı çeşitler de far fırçaları bulunmaktadır. Benim en sevdiğim ise Mac 217 Muadil'i olan Art Net Karıştırma Fırçası.

Art Net Far Fırçası

Real Techniques Starter Set (yazısı için buraya)

Eyeliner Fırçaları

Eyeliner makyajın en zor kısmı olarak biliniyor,benim açımdan da durum böyle. Kalem formda bir eyeliner kullanmıyor da Jel eyeliner kullanıyor iseniz en işinizi görecek fırça Eyeliner fırçasıdır.
Eklips Eyeliner Fırçası


Detay Fırçaları

Detay Fırçaları kirpik diplerinize far,eyeliner uygulamak ulaşılması zor bölgeler de farı yumuşatmak için kullanılmaktadır. İster ruj fırçası olarak,ister dudak üstünü aydınlatmak içinde kullanılabilir.

 Real Techniques Core Collection 




Umarım yararlı bir yazı olmuştur. 
Sizin makyajınızda kullandığınız en temel fırça hangisi ? Yorumlarınızı bekliyorum..

Instagram : @makeupbyeg1

Sevgiler. <3


You Might Also Like

2 yorum

  1. Makyaja yeni başlayanlar için müthiş faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  2. Cok cok guzel bir paylasim olmis canim emegine saglik.

    YanıtlaSil

Youtube

INSTAGRAM