M•A•C Ürünleri | Alınması Gerekenler

Haziran 27, 2017


Herkese Merhaba! Bugün sizlere Mac Kozmetik üzerinden alabileceğiniz,benimde senelerdir severek kullandığım ürünlerden bahsedeceğim.İlk defa alışveriş yapacaksanız veya ne almanız gerektiğine karar veremiyorsanız umarım kendi deneyimlerime dayanarak hazırladığım bu yazı sizler için alternatifli ve faydalı olur.


 Mineralize Moisture Fondöten: Kuru,Karma,Normal ciltliler için harika bir fondöten! Hatta Hassas ciltlilerin bile rahatlıkla kullanabileceği bir ürün ki içerisinde parfüm bulunmuyor.Cilt tonunu eşitleyip kusurları kapatıyor,suya dayanıklı değil fakat gün boyu kalıcılık sağladığını söyleyebilirim.Detaylı yazısını okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Güncel Fiyatı : 153 TL.

Pro Longwear Kapatıcı : Çok bereketli bir ürün,kendisini iki senedir kullanıyorum ve hala bitmedi.Çizgilere dolmayan,suya,tere ve neme dayanıklı yüksek kapatıcı özelliği bulunan bir ürün,fakat! Kuru göz çevresine sahipseniz altına bir göz altı kremi kullanmanızı tavsiye ederim aksi takdirde gün içerisinde göz altınızı kurutup,pul pul gösterebilir.Benim önerim teninizden bir tık açık almanız çünkü gün içerisinde rengi koyulaşan bir ürün buda bir dipnot olsun.
Fiyatı : 89 TL.

Mineralize Concealer : Henüz sahip olamadığım fakat çok kez deneme fırsatım olduğu bu ürün kuru göz çevresine sahip kişilerin bayılacağını düşünüyorum.Pro Longwear kadar yüksek kapatıcılığı yok,nemli bir yapıya sahip.Alt kirpik diplerinize kadar ıuygulamadığınız sürece çizgilerinize dolmayacaktır,dolarsada minik bir fırça yardımıyla pudrayla sabitleyebilirsiniz.Göz altlarında çok problem olmayanlara tavsiye ederim.
Fiyatı : 89 TL.



Strobe Cream : En sevdiğim makyaj ürünüm kesinlikle.Cildi inanılmaz ışıltılı ve ışığı yansıtma özelliği bulunduğu için çok taze gösteriyor.Haftada üç veya dört kere kullanmanızı tavsiye ederim çünkü içerisinde yeşil çay ve yoğun vitaminler bulunduğu için ciltte reaksiyon gösterebilir.Ürünün büyük boyu yerine bence iki adet seyahat boy almanız daha hesaplı ve mantıklı olacaktır.
Uygun fiyatlı alternatif için buradaki yazımı okuyabilirsiniz.
Tam Boy Fiyatı : 145 TL (50ML)
Seyahat Boy Fiyatı : 64 TL (30ML)


Pro Longwear Paint Pot (Painterly) : Mac Kozmetik'in en popüler ürünlerinden biriside krem farları.Bende bulunan rengi ise Painterly.
Suya dayanıklı,far bazı olarak ta kullanabileceğiniz süper bir ürün.Fakat derseniz ben bir krem fara bu kadar para vermek istemiyorum o zaman Soft Ochre rengine benzeyen Maybelline Krem farlardan Creme De Nude rengini denemelisiniz.Maybelline Mac'e göre daha sert bir yapıya sahip fakat yine saatlerce kalıcı bir ürün.
Fiyatı : 96TL. 


Farlar : Farların en sevdiğim özelliği hem tekli hemde refill formda satılıyor olması.Böylelikle kendi far paletinizi de oluşturabiliyorsunuz.Ben her yerde rahatlıkla bulunan renklerden ziyade alternatifi ve benzeri olmayan renkleri tercih ediyorum palet oluştururken.


Farların yapısına göre pigmentasyonu değişiyor.Benim elimde olan renkler ise Cranberry ve Antiqued. Tekli farlardan ise White Jenius rengi.Oluşturduğum ikili far paletinden çok memnunum.

Refill Far Fiyatı: 43 TL.
Tekli Far Fiyatı : 68TL

In Extreme Dimension 3D Maskara : Kirpikleri uzatıp,hacimlendirip,kıvrım sağlayan bir maskara arıyorsanız bakabilirsiniz,fakat bana göre pek bir esprisi olduğunu düşünmüyorum.Siz silmediğiniz sürece çıkarmanız pek mümkün değil kaldı ki silseniz bile gerçekten çok zor çıkıyor fakat suya,ağlamaya asla dayanıklı değil.
Fiyatı: 89TL.

Eye Kohl : Bende ki rengi Smolder,simsiyah bir kalem.Özellikle dumanlı göz makyajı sevenlerdeniz yumuşacık sürümü sayesinde kolay dağılabiliyor.Göz kapaklarında çok kalıcı fakat göz içinde şarıl şarıl akıyor bu yüzden göz içine uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Fiyatı:65TL.

Mac Powder Blush 
(Fleur Power) : Elimde 4 seneden fazla süredir kullandığım allıklardan bir tanesi Fleur Power isimli pembe-mercan rengine sahip saten bitişli allık.Çok pigmentli bir renk olduğundan dolayı fırçanıza az miktar almanız yeterli oluyor,aksi takdirde Heidi gibi olabilirsiniz. :)  
Mac allıklar bana göre oldukça kalıcılar,siz silmediğiniz ve bozmadığınız sürece akma,bulaşma ve dağılma yapmıyor.
Harmony : Beyaz tenliler için harika bir kontur rengi diyebilirim.İçerisinde turunculuk,kızıllık bulunmuyor.Tamamen mat bir ürün.Ben ürünleri amacı dışında kullanmayı sevdiğim için far olarak ta sık sık kullanıyorum,denemenizi şiddetle tavsiye ettiğim ürünlerden.
Fiyatı :89 TL.
Extra Dimension Blush ( Rosy Cheeks) : Gördüğünüz gibi tam bir fuşya rengi! İlk gördüğüm zaman asla benlik değil bu dedim ve bir kenara attım itiraf etmeliyim ki,fakat fazlalığını fırçadan atıp uyguladığım zaman çok doğal bir sonuç elde ettim.Işığı yansıtma özelliği bulunduğu için fotoğraflarda çok sağlıklı gözüküyorsunuz.
Fiyatı: 99TL.

Soldan sağa renkler ; Fleur Power-Rosy Cheeks-Harmony


Mineralize Skinfinish (Soft & Gentle) : Mac Kozmetik'in en popüler ürünlerinden.Kadifemsi bir yapıya sahip ve inanılmaz pigmentli bir aydınlatıcı.Aynı zamanda gramajını ve kullanım alanlarını hesaba katarsak uzun bir süre sizi idare edecektir.


İçerisinde sim değil tamamen ışıltı bulunuyor.Her cilt rengine uyum sağlayabileceğini düşündüğüm bir ürün.Tek bir aydınlatıcım olsun uzun süre kullanayım derseniz bu ürünü tavsiye ederim.
Fiyatı: 112TL.


Prep + Prime Fix + : Bir çoğu kişi bu ürün için "Makyaj Sabitleyici" diye bahsetsede aslında içerisinde bulunan vitaminler sayesinde cildi yatıştırıp,makyaja hazır hale getiren bir sprey.
Ben makyaja başlamadan önce tüm cildime sıkıp bir fırça ile yedirip o şekilde makyajıma başlıyorum,ve sonuç beni çok memnun ediyor.


İçerisinde salatalık,yeşil çay ve papatya bulunuyor bu sayede cildi nemlendirip sakinleştiriyor.Sabitleme olayına gelirsek bence Nyx Markasının makyaj sabitleme spreyleri kadar iyi sabitlemiyor,en fazla 1 ila 2 saat kadar makyajın kalıcılığını uzatıyor diyebilirim.Özellikle yaz aylarında buzdolabında muhafaza ederseniz makyaj yapmadığınız anlarda bile cildinize sıkarak nemlenmesini ve sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.
Fiyatı : 79TL.



Lipstick : Renk yelpazesi çok geniş kesinlikle.Aradığınız her tonu rahatlıkla bulabilirsiniz,çok kalıcı ve o vanilyamsı kokuları harika.Rujların altında hangi dokuya sahip oldukları yazıyor,böylelikle hangi rujun hangi yapıda olduğunu rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Amplified : Kremsi - Cremesheen : Ultra Parlak - Frost : Soğuk - Lustre : Yarı Parlak - Matte : Mat - Retro Matte : Mat - Satin : Saten-yarı mat.

Soldan sağa renkler ; Kinda Sexy - Cocknly - Whirl - Velvet Teddy

Lip Pencil : Pro Longwear dudak kalemleri dışında iki adet deneme fırsatı yakaladığım renkler Spice ve Whirl. Prolongwear kalemler kadar kalıcı değiller,yağlı bir şeyler yiyip içtiğiniz de hafiften azalma olabiliyor.Bence uygun fiyatlı çok başarılı dudak kalemleri bulunuyor fakat renk yelpazesi çok geniş olduğu için en güzel renklerin uygun fiyatlısı pek bulunamıyor,bu yüzden alınabilir diye düşünüyorum. :)
Fiyatı : 49 TL.
Pro Longwear Dudak Kalemleri : 59TL.


Umarım sizler için yararlı bir yazı olmuştur,yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler! <3

Instagram : @makeupbyece
E-mail : makeupeg1@gmail.com

You Might Also Like

4 yorum

  1. Çok nokta atışı ürünler olmuş. Çoğunu severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. bazıları bende var almak ve denemek istediğim tek şey prolongwear kapatıcı...

    YanıtlaSil

Youtube

INSTAGRAM