Doğal Saç Serum Yapımı

Mart 17, 2015

Herkese Merhaba! Bugün ev yapımı saç serumlarından konuşalım birazcık. Uzun zamandır yazısını yazmayı bekliyordum bende.

Bence bir kadının güzelliğini tamamlayan en önemli unsur saçlarıdır. Sürekli kırılan , yıpranan ,solgun gözüken saçlar için en güzel çözüm bakım kremlerinden ziyade saç serumlarıdır.Ki doğal saçlardan çok,boyalı saçların daha çok özen göstermesi gereken bir durum bu.İlk örnek benim...

Çeşitli markaların çeşitli serumları mevcuttur. Tabi bir çoğu ciddi anlamda kötü sonuçlar vermiyor da değil. Bu yüzden doğal yollardan , içinizin de rahat edebileceği kendinizin hazırlayabileceği bir tarif vereceğim.





Parlaklık veren saç serumu;

(1)Jojoba Yağı
(1)Badem Yağı
(1)Üzüm Çekirdeği Yağı
(2)Avokado Yağı
(1)Argan Yağı

Plastik sprey şişeler'iniz varsa tüm yağları şişenin içerisine dökün ve iyice çalkalayın. Temiz saçlarınızın diplerine masaj yaparak uygulayın. Eğer isterseniz ellerinizle de uygulayabilirsiniz. En az bir saat saçlarınızda beklettikten sonra ılık su ile saçlarınızı durulayın. Bu işlemi haftada bir kez yapmanız yeterli olacaktır. Bu serum saçlarınıza parlaklık kazandıracaktır.

Kıvırcık Saçlar;
Kıvırcık saçlara sahip olanların bu konuda daha özenli davranmaları gerekiyor bence. Çünkü kıvırcık saçlar yapısından dolayı daha kuru, ve sönük. Bu yüzden amacımız canlılık ve parlaklık kazandırmak saça!

Serumu;
(2)Hint Yağı
(1)Hindistan Cevizi Yağı

Hint ve hindistan cevizi yağını iyice karıştırın bir kabın içerisinde. Saç köklerinizden başlayarak tüm saça yedirin. En az bir-iki saat beklettikten sonra ılık su ile saçlarınızı durulayın. Bu serumu haftada iki kere uygulamanız yeterli olacaktır.

Cansız ve Mat Saçlar İçin Serum;

E vitamini (5 damla)
(4)Üzüm Çekirdeği
(4)Lavanta Yağı

Üzüm çekirdeği ve lavanta yağını verdiğim ölçüye göre bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra saç köklerinden başlayarak tüm saça yedirin. İki saat beklettikten sonra ılık su ile durulayın.Bu işlemi 4 günde bir kere yapmanız yeterli olacaktır. Güle güle cansız saçlar, hoş geldin parlak saçlar!


Umarım yararlı bir bilgi olmuştur. Güzellikle kalın. Sevgiler! :*

You Might Also Like

2 yorum

  1. emeğine sağlık canım yazı için teşekkürler blogunu yeni keşfettim takipteyim seni de bloguma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Youtube

INSTAGRAM